ООН надасть грошову допомогу постраждалим харків’янам

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців від початку повномасштабної війни допомагає соціально незахищеним жителім Харківщини.

Розмір допомоги становитиме 10 800 гривень.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців надасть грошову допомогу усім харків’янам, які постраждали унаслідок російської атаки 23 січня. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові поновили виплати грошової допомоги від ООН: хто може отримати

Окрім грошей, ООН допомагає Харківщині закривати вибиті вікна. Учора регіон отримав він Організації OSB-плити. У Салтівському та Київському районах пошкоджені близько 116 будинків, вибиті більше ніж 3000 вікон. Загалом до подолання наслідків російських обстрілів учора долучилися понад 100 волонтерів. Вони закривали вікна, розбирали завали, надавали психологічну допомогу постраждалим, а також гарячі обіди.

«До усунення наслідків ворожих обстрілів долучилися близько 110 волонтерів з 19 благодійних організацій. Цього дня силами волонтерів вдалося закрити більше 300 пошкоджених вікон», — розповіли у ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, за словами Олега Синєгубова, деякі будинки у Харкові, що постраждали під час обстрілу 23 січня, відновленню не підлягають. Висновок по них мають отримати після проведення експертизи. 

Джерело

Новости Харькова