Олег Синєгубов розказав, чому не буде перевіряти укриття у харківських школах

Очільника ХОВА запрошували до найпростішого укриття, а він говорив про сховища за стандартами ДБН.

Рішення Ради оборони Харківщини залишиться в силі, а харківська влада має зробити так, щоб укриття були безпечними для школярів. 

Олег Синєгубов надав відповідь на колективний лист невідомих харківських освітян, які начебто образились через те, що начальник ХОВА не назвав жодної школи у Харкові, де є безпечне сховище за державними будівельними нормами.

«Це відповідальність місцевої влади забезпечити наявність цих укриттів. У рішенні Ради оборони чітко зазначено, які самі захисні споруди дозволять відкритись або проводити заняття офлайн. Все. На пресконференції всі відповіді були надані, тут немає чого коментувати. Найпростіші укриття не підходять», — передає слова Олега Синєгубова «Суспільне Харків».

Ходити по підвалах харківських шкіл, куди очільника ХОВА запросила директорка департаменту освіти міськради, СИнєгубов не планує, а Рада оборони не переглядатиме своє рішення щодо формату освіти.

«Рішення не переглядатиметься, бо воно ухвалене таким чином, щоб надати можливість навчальному закладу та засновнику приймати самостійні рішення, враховуючи військову обстановку і наявність захисних споруд у закладі. Якщо ці умови є, заклад може приймати рішення навіть щодо комбінованого навчання. Наприклад, можливо, частину занять будуть проводити онлайн, а частину — будуть проводити зустрічі саме у відповідних захисних спорудах. Передбачається, що заняття з дітьми проводитимуться саме в захисних спорудах, однак це відповідальність навчального закладу та засновника, як організувати цей процес», — відповів Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, У школах Харкова розпочалося опитування батьків щодо формату навчання, який вони хочуть обрати своїм дітям із 1 вересня.

Харків готується до початку нового навчального року у змішаному режимі відкрити понад 150 шкіл. Із них 117 отримали після перевірки ДСНС акти про включення до переліку найпростіших укриттів у 2023 році. Ще у 33-х укриттях зараз ведуть ремонтні роботи, які до осені мають бути завершені.

Але очільник ХОВА Олег Синєгубов сказав, що «не знає школу у Харкові, де є захисна споруда, що відповідає нормам». В області хороші укриття є у кількох школах: ліцей «Обдарованість» (знаходиться на території Харкова) та Пісочинська школа.

Джерело

Новости Харькова