Окупанти збільшили кількість атак на Куп’янському напрямку

Останні два дні росіяни активно штурмують позиції ЗСУ.

Від 25 лютого російські окупанти збільшили кількість атак на Куп’янському напрямку.

Як пояснила речниця 14-ї окремої механізованої бригади ім. Романа Великого Надія Замрига, після втрат, які завдають українські захисники, окупанти певний час витрачають на відновлення, у цей час вони менше висуваються в атаки. Проте коли резерви підтягнені, знову починають атакувати. Наразі росіяни поповнили втрати й посилили штурми. Під час атак застосовують авіацію, артилерію та міномети, намагаючись знайти шпарини в українській обороні.

«Ситуація стабільна. Але, скажімо, з кількості атак, які здійснює ворог минулої доби, позаминулої доби, він — так, збільшив кількість атак. Неодноразово розповідала в ефірі — спостерігаємо таку «криву» кількості атак, тобто активності ворога на нашому напрямку, коли певний час, зазнавши втрат, ворог зменшує кількість атак, перегруповується, мабуть, підтягує свої  резерви. І потім ця кількість штурмів збільшується. Власне зараз спостерігаємо те, що ворог поповнив свої втрачені запаси, у першу чергу, особового складу. І зараз кількість атак збільшується. За підтримки авіації він здійснює свої штурми, під доволі щільним вогнем артилерії, мінометів намагається знайти слабке місце в обороні і здійснити свої штурми. Але це все неймовірними зусиллями, я хочу наголосити на цьому, що, дійсно, це доволі складно особовому складу, але ці атаки відбиваються, і ворог зазнає великих втрат. Зараз велика увага приділяється дронам, FPV-дронам, скидам, і завдяки гарній роботі пілотів дуже багато нищиться техніки та особового складу», — розповіла Замрига в ефірі національного телемарафону.

За словами Замриги, наразі окупанти застосовують авіацію перед штурмами рідше, вона має психологічно впливати на бійців: після поразок на передовій армія РФ била по населених пунктах Харківщини. Кількісно угруповання ворога на Куп’янському напрямку суттєво не змінилася.

«Я ніколи не беру на себе відповідальності давати якісь аналітичні прогнози. Я не можу знати, чи є ця ударна сила, яка це кількість, техніка, озброєння. Можу сказати, що відбувається у смузі відповідальності нашої, князівської бригади. Скажімо так, те, що ми спостерігаємо зараз у смузі, поведінку ворога, його кількість, це вже в нас було. І ми ефективно протидіяли ворогу своїм озброєнням, технікою, вмінням, своєю навіть військовою хитрістю. Тому говорити про ударне угруповання на Куп’янському напрямку, не візьму на себе таку відповідальність. Я її не маю», — сказала Замрига.

Як писав KharkovNEWS.info, 26 лютого російські військові двічі висувалися атакувати позиції української армії біля сіл Іванівка й Табаївка у Куп’янському районі та 20 разів — біля Синьківки. Українські захисники втримали позиції.

Джерело

Новости Харькова