Окупанти викрали з ювелірного магазину на Харківщині два кілограми прикрас

Російські військові пограбували пошкоджений обстрілами магазин.

Із магазину викрали сейф із двома кілограмами золотих прикрас.

Слідчі заочно оголосили підозру двом російським окупантам — 24-річному і 21-річному рядовим військової частини 91726 (пункт дислокації Бєлгородська область), які під час окупації Ізюма обікрали магазин відомого українського ювелірного бренду.

Як установило слідство, підозрювані — гранатометники гаубично-артилерійського дивізіону, під час окупації Ізюму перебували на контрактній службі. Крадіжку з магазину вони вчинили наприкінці квітня 2022 року.

«Користуючись тим, що магазин пошкоджено, двоє окупантів проникли туди та викрали сейф із майже двома кілограмами золотих прикрас. Після цього вони помістили сейф в автівку та поїхали. Російські мародери спричинили власнику магазина матеріальну шкоду на суму понад вісім мільйонів гривень», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру окупантам склали за ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років в’язниці. Вирішується питання про оголошення їх у розшук.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській областіФото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть дев’ятьох окупантів, які крали машини та побутову техніку на Харківщині. У квітні до суду передали обвинувальний акт. Встановлено, що окупанти викрали майна на мільйон гривень.

Джерело

Новости Харькова