Окупанти понад 400 разів обстрілювали ЗСУ на Лимано-Куп’янському напрямку

Українським захисникам вдалося ліквідувати 130 загарбників.

Росія не полишає спроб вдруге окупувати Куп’янськ.

Минулої доби російські окупанти здійснили 15 атак на Лимано-Куп’янському напрямку, зокрема, у районі сіл Синьківка та Іванівка. Також ворог завдав сім авіаційних ударів та застосував шість дронів-камікадзе. Загалом зафіксовано 404 обстріли з боку ворога. На цьому напрямку українські захисники знищили 130 окупантів і 13 зразків російської техніки. Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

«Звісно, погода це… Ми зараз не на пляжах у Сен-Тропе, і не по пісочку гуляють наші військовослужбовці. А коли дощ, відповідно, ґрунт Донбасу, він в’язкий. Це болото, це вода, це сирість. І, звичайно, це не додає швидкості в просуванні. Тим не менше наші хлопці мужньо тримають оборону і відбивають усі атаки ворога і при кращій можливості переходять до атакувальних дій, до покращення свого тактичного становища. Це як на Куп’янському напрямку, так і на Лиманському, так і на Бахмутському напрямках. Там, де зараз ворог намагається атакувати і повернути втрачені позиції», — розповів Фітьо.

Як писав KharkovNEWS.info, для проведення штурмів Росія перекинула на Куп’янський напрямок 250 вагнерівців.  Вони, імовірно, мають очолити штурмові операції.

Джерело

Новости Харькова