Німецький пожежник пригнав автівку харківським рятувальникам

Нільс Таль допомагає українським колегам від початку повномасштабної війни.

На пожежній машині працюватимуть рятувальники Харківського району.

До Харкова прибула пожежна машина з Німеччини. Її купили за гроші, які виділив муніципалітет міста Кірхленгерн. Доставити автомобіль допоміг німецький пожежник і волонтер з Нюрнберга Нільс Таль.

У ДСНС Харківщини розповіли, що це машина підвищеної прохідності, виготовлена на базі шасі вантажного автомобіля Mercedes-Benz 917, має повний привід та необхідне протипожежне обладнання, вона майже нова. Може вмістити 2400 літрів води та трьох людей особового складу. Машину передадуть рятувальникам, які несуть службу у Харківському районі, вона особливо знадобиться для роботи у сільській місцевості.

«Нільс Таль, пожежник з багаторічним досвідом, допомагає рятувальникам Харкова та України з початку російської експансійної війни. Він каже, що організувати допомогу зсередини ЄС стає дедалі важче, тому співпраця у сфері допомоги набуває все більшого значення. І цього разу автомобіль, який був наданий коштом муніципалітету Кірхленгерн у Північному Рейні-Вестфалії в Німеччині, був доставлений в Україну спільно з німецько-румунською громадською організацією Johanniter Mission Siret та німецькою неурядовою організацією Water for Ukraine», — повідомили у ДСНС.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області Фото: ГУ ДСНС у Харківській області ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, рятувальникам із Куп’янщини подарували німецьку пожежну автівку. Машину використовують для ліквідації наслідків російських ударів.

Джерело

Новости Харькова