Неподалік Бахмута загинув випускник харківського університету

Олег Федоренко отримав смертельне поранення у бою.

Олег Федоренко захищав Україну з вересня.

15 лютого неподалік села Берхівка у Бахмутському районі Донецької області загинув випускник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна Олег Федоренко. Він потрапив під обстріл окупантів із протитанкового ракетного комплексу. Про це повідомили у ХНУ ім. Каразіна.

«Висловлюємо глибокі співчуття родині та близьким загиблого. Світла пам’ять про Олега вічно житиме в наших серцях!», — зазначили у ХНУ ім. Каразіна.

Олег Федоренко навчався на історичному факультеті ХНУ ім. Каразіна (кафедра історіографії, джерелознавства та археології). Закінчив навчання у 2012 році. Працював головним спеціалістом відділу забезпечення збереженості документів, обліку та довідкового апарату Державного архіву Харківської області.

3 вересня минулого року Олег Федоренко долучився до Збройних сил України. Служив старшим солдатом, згодом — старшим стрільцем стрілецького взводу.

У ХНУ ім. Каразіна залишили номер банківської картки, за яким можна допомогти родині Олега Федоренка: 4149 4993 9580 9161 (сестра Оксана Чекальска).

Після закінчення університету Олег Федоренко працював у Державному архіві Харківської області.

«Лише нещодавно, 12 лютого, він святкував день народження, і працівники архіву бажали йому міцного здоров’я та всього найкращого, — розповіли в Архіві. — З 5 червня 2012 року працював у Державному архіві Харківської області. Це важка втрата для нашого колективу. Олег був прекрасною людиною, справжнім професіоналом та обожнював свою роботу, після війни мріяв повернутися до улюбленої справи. Він назавжди залишиться у нашій пам’яті та наших серцях. Щирі співчуття рідним та близьким Олега!».

Попрощалися з Олегом Федоренком сьогодні, 21 лютого, у селищі Ланна на Полтавщині.

Олег Федоренко. Фото: Костянтин Удовиченко

Як писав KharkovNEWS.info, 14 лютого під час виконання бойового завдання у Донецькій області загинув випускник факультету культурології Харківської державної академії культури 2009 року Андрій Попов.

Джерело

Новости Харькова