На війні загинув бойовий льотчик, випускник Харківського університету

Владислав був пілотом літака МіГ-29.

На війні загинув льотчик 114-ї бригади тактичної авіації Повітряних сил ЗСУ Владислав Залістовський.

Старший лейтенант Залістовський, позивний Blue Helmet, загинув під час виконання бойового завдання 5 січня, йому було 23 роки. Про це повідомили у Київському військовому ліццеї та побратими Владислава.

«Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Колектив ліцею пам‘ятає, шанує та пишається своїми випускниками», — йдеться у соцмережах ліцею.

Владислав Залістовський народився у Житомирській області, у 2017 році закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, у 2021 році — льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Був пілотом бойового літака МіГ-29.

«На жаль, в нашій невеликій авіаційній сімʼї сталось горе, ми втратили не просто пілота, а й надійного побратима, друга, сина та просто чудову та яскраву людину – Владислава! Він був одним із тих, із ким я б виконав будь-яке завдання з впевненістю, що він мене не залишить у важкій ситуації, що було і у військовій справі, та і по життю в цілому», — написав у соцмережах Air Fighter.

Джерело

Новости Харькова