На війні загинули двоє військових із Харківської області

Бійці служили на Донбасі.

Олександр Золотухін загинув на війні, Євген Герасіков отримав поранення та помер у лікарні.

5 липня під час виконання бойового завдання у районі Костянтинівки на Донеччині загинув співробітник «Українських енергетичних машин» (раніше — «Турбоатом») Олександр Золотухін. Він був сапером-мінером.

«За словами його командира, Олександр був хорошим воїном, вмів товаришувати та мав багато друзів. Для колективу «Укренергомашин» він назавжди залишиться мужнім, гідним працівником з добродушним поглядом й щирою душею…», — зазначили на заводі.

Олександру Золотухіну було 36 років. Фото: УЕМ.

До війни Олександр працював стропальником цеху №83 та начальником зміни гідротурбінного цеху. У січні 2023 року його мобілізували. Військовому було 36 років. У нього залишилася дружина та двоє дітей.

Євген Герасіков пішов захищати Україну на третій день повномасштабного вторгнення Росії у складі 5-ї Слобожанської бригади Нацгвардії України. Служив головним сержантом.

«Завжди боляче, коли країна втрачає своїх кращих синів. Євген Герасіков назавжди для нас залишиться прикладом мужності та самовідданості. Крик відчаю наповнює серце, коли такі хлопці кладуть свої душі й тіла за вільну, соборну і незалежну Україну», — зазначили у Коломацькій громаді.

Євген народився 27 квітня 1980 року у Коломацькій громаді, навчався у Харківській філії Сумської академії банківської справи, понад 17 років працював банківських структурах. У 2015 році добровільно долучився до української армії у зоні АТО. Брав участь у деокупації Дебальцевого, Авдіївки, Зайцевого у Донецькій області. Поховають захисника 11 липня у Коломаку.

Євген Герасіков. Фото: Коломацька громада

Як писав KharkovNEWS.info, у Красноградській громаді попрощалися із військовим Володимиром Гонтарем. Боєць загинув у Донецькій області. 25 липня йому мало виповнитися 27 років.

Джерело

Новости Харькова