На війні загинули двоє жителів Харківської області

Україну захищали жителі Лозівського та Ізюмського районів.

Андрію Шмєльову було 35 років, Олексію Борщу — 47 років.

У бою за Україну загинув військовий із Біляївської громади Лозівського району Андрій Шмєльов. Попрощалися із захисником 16 червня. Про це повідомили Біляївській сільській раді.

Народився Андрій Шмєльов 1988 року, закінчив школу у Біляївці, потім навчався у Первомайському ПТУ №29. У листопаді 2006 року він пішов до армії, був командиром бойової машини піхоти. У 2007 році почав виготовляти меблі у Харкові, цією справою займався до війни.

Після повномасштабного вторгнення Андрій Шмєльов вивіз родину у більш безпечне місце та долучився добровольцем до Збройних сил України. Його мобілізували 14 березня 2022 року. Служив командиром штурмової бригади 23-ї окремої механізованої бригади. У січні 2023 року пройшов навчання на Чернігівщині, підтвердив звання командира. Анжрій загинув під час бою.

«Останні місяці життя виконував бойові завдання в Донецькій та Запорізькій областях, де і перестало битись його добре, величезне і любляче серце. У Андрія залишилися люблячі його батьки, молода дружина і сестра», — розповіли у Біляївській сільській раді.

Андрій Шмєльов. Фото: Біляївська сільська рада

Олексій Борщ із села Борщівка Балаклійської громади народився 30 червня 1975 року. У 1992 році вступив до Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. Навчався на історичному факультеті. Закінчив університет у 1997 році. Дату та місце загибелі захисника не повідомляють.

«Щоб не допустити подальшого поширення зла по українській землі, Олексій сміливо і віддано, зі зброєю в руках та з вірою у серці захищав Україну. Ми пам’ятаємо Олексія завжди усміхненим, життєрадісним, небайдужим до бід оточуючих. Надзвичайно сумно, коли цей світ залишають люди, які так і не встигли його як слід побачити», — зазначили у ХНПУ ім. Сковороди.

Олексій Борщ. Фото: ХНПУ ім. Сковороди

Як писав KharkovNEWS.info, у Богодухівській громаді попрощалися із військовими Олександром Дарченком та Миколою Грабаром.

Джерело

Новости Харькова