На відновлення житла мешканцям Харківщини призначили майже 133 мільйони гривень

12 тисяч осіб звернулись за державною допомогою.

Найбільше заявок на відновлення житла надходить від мешканців Ізюма та Харкова.

На сьогодні від жителів Харківської області надійшло близько 12 тисяч заявок на отримання компенсації в межах програми єВідновлення за пошкоджене майно. За 1652 заявках ухвалили рішення щодо виплати компенсацій на загальну суму 132,9 млн грн. Компенсації нараховані, якщо нерухомість отримала незначні пошкодження.

Про це розповів директор Департаменту містобудування та архітектури Антон Коротовських, повідомляє пресслужба ХОВА.

Загалом у Харківській області з різними ступенями пошкоджень зареєстровано 4 091 багатоповерхових будинків та 10 тисяч приватних. Відновленню не підлягає 10-15 та 30% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку компенсацію отримають жителі Харківської області за зруйноване майно

«За програмою єВідновлення для власників такого майна діє система компенсацій, розмір якої складає до 200 тис. грн. Вже є 12 тисяч заявок. Позитивне рішення прийнято по 1 652 заявкам, 1 044 заявки – прийнято рішення на відмову», — розповів чиновник.  

Директор Департаменту нагадав, що на першому етапі надають компенсації до 200 тис грн, коли будинок або квартира зазнали незначних пошкоджень – вибито вікна, двері, пошкоджено фасад, або побило покрівлю.

Як писав KharkovNEWS.info,  програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. На першому етапі компенсацію надавали лише людям, у яких під час війни були пошкоджені будинки або квартири. Максимальна сума, яку можна отримати за пошкоджене майно, становить 200 000 гривень.

Другий етап реалізації програми «єВідновлення» розпочався в Україні 2 серпня. Відтепер власники знищеного через війну житла можуть подати заявку на отримання компенсації для купівлі квартири або будинку. Зробити це можна у застосунку «Дія». Однак отримати кошти зможуть лише одноосібні власники житла. Витрати гроші на будівництво домівки на своїй ділянці поки не можна.

Джерело

Новости Харькова