На Харківщині ввели карантин: через сказ померла тварина

Кіт покусав хазяйку та за деякий час помер.

У Золочеві ввели карантин.

19 лютого у селищі Золочів зареєстрували випадок сказу кота. За дв ідоби до того до ветеринарів звернулася місцева жителька і повідомила, що в неї помер кіт. Фахівці дільниці з’ясували, що 10 лютого кіт відмовився їсти та пити, наступного дня власниця припустила, що в нього застрягла кістка та спробувала її витягти. Кіт покусав і подряпав хазяйку, а згодом помер. 

«Було відібрано патологічний матеріал та направлено на дослідження, за результатами якого підтверджено сказ кота», — повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Власникам кота рекомендували звернутися за меддопомогою. 21 лютого на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вирішили оголосити селище Золочів як неблагополучний пункт щодо сказу та ввести у ньому карантин. Він триватиме 60 діб.

У селищі порахують собак, кішок та сприятливих до сказу свійських тварин у громадському утриманні, після чого вакцинують проти хвороби.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині уперше за останні дев’ять років від сказу померла людина. Чоловіка вкусила домашня кішка.

Джерело

Новости Харькова