На Харківщині віддадуть 700 000 гривень за ремонт у ліцеї фірмі, створеній три місяці тому

Школу ремонтуватимуть у Красноградському районі.

Електрообладнання в ліцеї відремонтують за 700 000 гривень.

13 червня відділ освіти, культури, молоді та спорту Старовірівської сільської ради Красноградського району підписав договір із товариством з обмеженою відповідальністю «Стар Буд Юкрейн» про проведення капітального ремонту внутрішнього та зовнішнього електрообладнання ліцею в селі Миколаївка по вулиці Центральній, 244. Фірма виявилася новачком. Її створили 24 березня 2023 року. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Крім цього, у системі публічних закупівель не завантажена документація щодо цього тендеру. Аукціон також не проводився. Фірму «Стар Буд Юкрейн» заснувала Оксана Приходько, директором указаний Володимир Сукманюк. Фірма з початку травня почала отримувати підряди за бюджетні кошти. У неї послуги закупляла Старовірівська сільська рада та Донецька громада. Провести ремонт у ліцеї Миколаївки вона має до 20 грудня 2023 року.

«Так, спочатку відділ освіти доручав цій фірмі створення проєктно-кошторисної документації, а пізніше почав віддавати ремонтні підряди. У травні відділ уклав з «Стар Буд Юкрейн» договорів на суму близько півмільйона гривень», — зазначили у ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, діджей Бронік будуватиме укриття в школі на Харківщині. 31 травня відділ освіти Люботинської міської ради підписав договір із фірмою підприємця Андрія Ясинського на проведення капітального ремонту підвального приміщення (облаштування укриття) у Люботинському ліцеї №2. Вартість будівельних та обладнання значно завищені. Андрій Ясинський — діджей у минулому. 

Джерело

Новости Харькова