На Харківщині ремонт ліфтів розіграли в лотерею

У міському бюджеті не вистачає коштів на ремонт усіх зламаних підйомників, тому у раді пройшло жеребкування.

У Первомайському вирішили методом жеребкування обрати під`їзди у будинках, де не працюють ліфти. Саме тут відбудуться ремонти.

У Первомайському вдалися до цікавого методу вибору під`їздів, де відремонтують підйомники. Зараз у місті не працюють 39 ліфтів, а гроші є тільки на десять. Тому представників кожного такого під`їзду запросили до міської ради, аби взяти участь в жеребкуванні.

«У міській раді шляхом жеребкування було визначено 10 підʼїздів, в яких відновлять роботу ліфтів. Всього в місті не працює 39 ліфтів і тільки 10 щасливчиків отримають довгоочікувані ремонти. На них виділять з місцевого бюджету 10 млн грн. Подія стала резонансною та новина про неї швидко розійшлася по місту. Прийшли від мала до велика, щоб самим стати свідками та учасниками незвичайного розіграшу», — повідомили на офіційних ресурсах міста.

Міський голова Микола Бакшеєв повідомив, що гроші у міському бюджеті на ремонт 10 ліфтів з’явилися завдяки підприємцям, які справно сплачують податки та за рахунок економії від оптимізації освітніх закладів та онлайн-навчання. За результатами жеребкування визначено наступні адреси, за якими проведуть відновлення ліфтів.

Мешканці Первомайського були щасливі, що хоча б 10 ліфтів відремонтують уже цього року.

Нагадаємо, депутати вдруге провалили перейменування Первомайського. У Первомайському проводили голосування за нову назву міста наприкінці січня 2023 року. Топонімічна комісія відібрала 15 варіантів назв міста, за які могли голосувати мешканці. Після другого туру найбільше голосів набрав Добродар. Однак на сесії депутати провалили голосування. Удруге місцеві жителі знову проголосували за Добродар, але депутатам голосів не вистачило. Тепер перейменуванням міста буде займатися Верховна Рада.

Джерело

Новости Харькова