На Харківщині проводили в останню путь снайпера та стрільця

Україну захищали жителі Близнюківської та Сахновщинської громад.

Обидва захисники загинули у віці 39 років.

6 січня біля села Новодарівка на Запоріжжі загинув житель Близнюківської громади (Лозівський район) Григорій Деркач. Проте про його загибель стало відомо лише зараз, він вважався безвісти зниклим.

Як розповіли у Близнюківській громаді, тіло Григорія Деркача побратимам не вдалося одразу забрати з місця загибелі. У Збройних силах України він служив стрільцем взводу стрілецької роти. У нього залишилася родина. Поховали бійця 13 березня.

«31 березня близнюківцю мало б виповнитися 40 років. Але його вбила росія. Без батька залишилися дві доньки, дружина — без чоловіка, матір — без сина, брати — без найріднішої людини. Рідні згадують Григорія як добру та товариську людину. Він був люблячим чоловіком, чудовим батьком та надійним другом», — зазначили у Близнюківській громаді.

Григорій Деркач. Фото: Близнюківська громада

Іван Мясников із Сахновщини служив стрільцем-снайпером в аеромобільному батальйоні. Він загинув 12 лютого 2024 року у районі селища Білогорівка на Луганщині. Попрощалися із захисником 12 березня.

«Дякуємо Івану Костянтиновичу за його подвиг! Царство Небесне та вічний спокій загиблому! Сахновщинська селищна рада розділяє біль втрати та висловлює щирі співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого захисника України», — зазначили у Сахновщинській селищній раді.

Іван Мясников. Фото: Сахновщинська селищна рада

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині попрощались із полеглим бійцем 47-ї бригади. Артемові Подопригорі було 27 років.

Джерело

Новости Харькова