На Харківщині поховали спецпризначенця, який загинув на Тендрівській косі

Житель Дергачів захищав Херсонщину.

Сергій Кур’янов отримав смертельне поранення у віці 33 років.

У середу 6 березня у місті Дергачі Харківського району попрощалися із військовим Сергієм Кур’яновим. Боєць загинув 28 лютого у боях на Тендрівській косі (Херсонська область).

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, народився Сергій Кур’янов у Дергачах. Закінчив місцевий ліцей №3. До початку повномасштабного вторгнення працював слюсарем на місцевому підприємстві.

До Збройних сил України долучився восени 2022 року. Служив у 73-му морському центрі спецоперацій. Був механіком-рульовим взводу плавзасобів, мав звання матроса. Обороняв країну на південному напрямку. У захисника залишилася жінка, донька, сестра та племінниця.

«Сергій Кур’янов був відкритою, доброю та щирою людиною, люблячим батьком для своєї доньки та справжнім другом для багатьох із тих, хто його знав. На момент гибелі чоловікові було 33 роки. Мешканці міста провели героя в останню путь на Алеї Слави Семенського кладовища», — розповів Задоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, під час операції на Тендрівській косі загинув спецпризначенець з Харківської області. Станіславу Марченкову мало виповнитися 30 років.

Джерело

Новости Харькова