На Харківщині активізувались ворожі диверсанти

Крім щоденних обстрілів, небезпеку у прикордонні становлять ДРГ.

На кордоні з Росією спостерігаються непоодинокі спроби роботи ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Випадки заходу диверсантів залишаються більш активними на напрямку Сумщини та Харківщини, однак загроза нікуди не зникає і для Чернігівщини. Одну з останніх груп викрили у Сумській області», — розповів прикордонник.

Демченко наголосив: завдяки злагодженим діям прикордонників та сил територіальної оборони диверсантів було вибито за лінію державного кордону. Аби ефективно протидіяти ворожим ДРГ, підрозділи, які боронять ділянку кордону з рф, спільно тренуються та відточують взаємодію між сусідніми підрозділами й позиціями. Також залучаються протидиверсійні резерви, відпрацьовуються різні тактики, що дозволяють своєчасно виявляти та знешкоджувати ворога.

«Українські захисники добре розуміють загрозу, адже диверсанти мають добре озброєння та екіпірування. Іноді діляться на кілька груп, здійснюючи відволікаючі маневри. Нерідко в місцях своєї роботи вони залишають вибухові пастки. Загроза від диверсантів йде не лише українським воїнам, але і звичайним громадянам, адже терористи можуть відкрити вогонь і по людях чи транспорту, які першими трапляються їм на очі», — розповів Демченко.

Як писав KharkovNEWS.info, російські диверсанти намагаються прорватися до Харківської області. Ворог намагається закинути ДРГ у три області України.

Джерело

Новости Харькова