На центр переливання крові на Харківщині росіяни скинули авіабомбу: загинули люди

За попередніми даними, двоє людей загинули, ще четверо поранені.

По медзакладу у Куп’янській громаді ударили керованою авіабомбою.

Про це повідомив в офіційному Telegram-каналі президент України Володимир Зеленський.

«Керована авіаційна бомба Росії проти центру переливання крові в Україні. Цей вечір, Купʼянська громада на Харківщині. Є загиблі та поранені. Мої співчуття! Наші рятувальники ліквідовують пожежу», — йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, двоє чоловіків загинули, ще четверо поранені. Деталі події з’ясовуються, — повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Село Кругляківка, по якому скерували авіабомбу, знаходиться у 8 км від лінії фронту.

Минулої доби, за даними Генштабу ЗСУ, ворог завдав авіаударів в районах Одноробівка (Золочівська громада), Стрілеча (Липецька громада), Гатище (Вовчанська громада), а також біля Кислівки та Крохмального на Куп’янщині.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Караїчне, Бударки і Землянки.

За інформацією начальника Золочівської селищної військової адміністрації Віктора Коваленка 5 серпня об 11.30 ворог обстріляв мінометний вогнем село Гур‘їв Козачок. Пошкоджено приватний будинок та господарчі споруди. Жертв немає.

На Куп’янщині артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали зокрема Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Кислівка та Берестове.

«На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районах Вільшаної та Синьківки Харківської області», — йдеться в повідомленні Генштабу. Противник з втратами був вимушений відступити.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти обстріляли з авіації чотири населені пункти Харківщини. Обстріли здійснюють на Слобожанському та Куп’янському напрямках.

Джерело

Новости Харькова