Метро і не тільки: у міській раді обіцяють розказати, де планують навчати харківських дітей

У мерії не виключають уроки у підземці.

Метро — це не єдиний варіант, де може бути організоване навчання школярів із 1 вересня у Харкові. Найближчими днями у мерії обіцяють запропонувати усі можливі ідеї.

Першим думки про навчання у підземці озвучив Харківський міський голова Ігор Терехов. Він не виключає, що у метрополітені доведеться ставити перегородки, аби облаштувати навчальні місця дітям. Де, скільки і в який спосіб це може бути організовано, невідомо. Директорка профільного департаменту міскої ради Ольга Деменко у відпустці.

Речник міської ради Юрій Сідоренко не відповідає на дзвінки журналістів, але написав пост у соцмережах, пообіцявши, що до 1 вересня батьки дітей дізнаються про місця для навчання школярів.

«Основне питання — як зробити комбіноване навчання максимально безпечним та зручним. Тому і проробляються безліч варіантів, і проведення уроків у метро — лише один з них. Всі ж ми розуміємо, що у метрополітені є приміщення, в яких можна спробувати це організувати. Але це лише один з варіантів, над яким зараз працюють і в департаменті освіти й у відповідному КП. Є й інші варіанти, які потребують додаткового відпрацювання. Щойно мер матиме всю повну і необхідну інформацію для ухвалення того чи іншого варіанту — він одразу про це повідомить харківʼян», — написав Сідоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, міський голова Ігор Терехов запропонував проводити уроки для школярів у метрополітені. Про це він заявив на зустрічі з харків’янами. Відео його заяви опублікувало комунальне ЗМІ «Харків: новини» ( колишні «Харьковские Известия»)  у своєму телеграм-каналі.

«Що стосується першокласників. Це катастрофа, бо ніхто їх онлайн не навчить писати, не поставить руку, як кажуть. І, саме головне — діти не стають соціальними. І це ми матимемо проблеми, труднощі в майбутньому. Я дав доручення, і зараз ми працюємо над цим, щоб комбіновану систему навчання робити там, де це можливо. Це — метрополітен», — заявив міський голова.

Попереднє рішення Харківської міської ради щодо відкриття шкіл із найпростішими укриттями розкритикували в обласній військовій адміністрації. Після наради в Міністерстві освіти та науки місто, судячи з усього, вирішило ввести в дію план «навчання в метро». Але в ХОВА ця ідея не видається слушною.

«Це нездорові ініціативи. Я б не пішов у метро, якби не хотів стати метростроївцем, і свою дитину не пустив би. Це сумнівно виглядає», — прокоментував KharkovNEWS.info ініціативу мерії директор обласного департаменту освіти та науки Олексій Литвинов.

Джерело

Новости Харькова