Мешканців пошкодженого будинку на Харківщини відселили у тичасове житло

У будинку зруйновані чотири під'їзди.

Російська керована авіабомба влучила поруч із п’ятиповерхівкою у селищі Ківшарівка (Куп’янський район).

Із тієї частини будинку, де різною мірою пошкоджені чотири під’їзди, відселили сімнадцятьох мешканців. Їм надали тимчасове житло. В іншій частині будинку залишаються понад 20 жителів. 28 липня на місці проводитимуть експертизи, щоб встановити ступінь руйнувань будинку та надалі визначити, чи можна буде його відновити. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Тривають роботи у населеному пункті Ківшарівка, це Куп’янська громада, де ворог вночі завдав удару керованою авіабомбою. У нас чотири під’їзди зруйновано майже повністю. Наразі відселено 17 людей. Усім їм надано місця для тимчасового проживання. Уже на завтра будуть проведені всі експертні дослідження щодо можливих порушень фундаментів, несучих конструкцій тощо, щоб ми мали змогу або відновлювати цей будинок, або ні. Ще раз зазначу, що чотири під’їзди досить серйозно постраждали. Інша частина будинку — там залишаються проживати ще більше 20 людей. На щастя, дітей тут не було, однак вони так само проживають і у цьому населеному пункті, і безпосередньо в цьому будинку», — розповів Синєгубов.

У будинку зруйновані комунікації. Експерти планують провести аналіз щодо відновлення газопостачання та водопостачання у тій частині будинку, що не постраждав. У прилеглих будинках під час обстрілу повилітали шибки і вікна.

Як писав KharkovNEWS.info, російські окупанти обстріляли Ківшарівку вночі 27 липня. Вони скинули на селище керовану авіабомбу КАБ-250. Бомба влучила біля п’ятиповерхівки. Унаслідок обстрілу загинула 74-річна жінка, ще четверо людей постраждали — 35-річна, 81-річна, 71-річна жінки та 74-річний чоловік.

Джерело

Новости Харькова