Мешканців Харківщини закликали робити планові щеплення

В області не перевищений поріг захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.

Харківська область забезпечена необхідною кількістю вакцин.

На Харківщині триває підготовка закладів охорони здоров’я до можливого спалаху ГРВІ, грипу та COVID-19. Доукомплектування вакцинами та перевірка обладнання проводиться постійно, повідомляє сайт Харківської обласної військової адміністрації. .

«Від початку епідсезону на Харківщині захворіло майже 24 тисячі осіб. Нині показник захворюваності становить 107,71 та 100 тисяч населення, що нижче показника епідемічного порогу. Незважаючи на це закликаємо людей, що входять до групи ризику, робити планове щеплення. Медзаклади області забезпечені рекомендованими вакцинами у необхідній кількості», — зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.  

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, за 11 місяців 2023 року з урахуванням грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в області зареєстровано 93176 випадків інфекційних захворювань проти 139078 за аналогічний період минулого року (зниження на 33,0%).

Як писав KharkovNEWS.info, за тиждень четверо жителів Харківської області померли від коронавірусу Рівень захворюваності на COVID-19 знижується.

Джерело

Новости Харькова