Мешканці Харківської області отримали ще 9,3 мільйона гривень на ремонт

Найбільше компенсацій надійде у Харківський район.

Жителі Харківщини подали 11 365 заяв на отримання компенсацій за пошкоджене житло.

Станом на 1 серпня у Харківській області призначено 1226 компенсацій на ремонт житла за програмою «єВідновлення» на загальну суму 98,1 мільйона гривень. Власники квартир і будинків отримали уже 9,3 мільйона гривень за своїми заявами. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Наразі найбільше компенсацій погоджено в Харківському районі — 37,1 млн грн. У місті Харків схвалено виплати на суму майже 14 млн грн. На другому місці — Ізюмський район, де ухвалили рішення щодо компенсацій на суму 30,4 млн грн», — розповів голова ХОВА Олег Синєгубов.

Ще 15,7 мільйона гривень компенсацій виплатять жителям Чугуївщини, 9,4 мільйона гривень — жителям Куп’янського району. Виплатити гроші обіцяють мешканцям усіх семи районів регіону, чиї домівки (будинки або квартири) постраждали через війну.

Як писав KharkovNEWS.info, 27 липня житель Лозівської громади отримав першу компенсацію за державною програмою «єВідновлення». Комісія порахувала пошкоджень на суму 63 390 гривень. Загалом у громаді подали 162 заяви на компенсацію.

Джерело

Новости Харькова