Лісничий допомагав окупантам просуватися по Харківській області

Чоловік перебуває під вартою.

Колаборанту загрожує 12 років тюрми.

До Харківського районного суду Харківської області направили обвинувальний акт стосовно 61-річного лісничого із села Черкаські Тишки у Циркунівській громаді, який добровільно співпрацював із представниками «ДНР» та російськими військовими, що перебували в селі під час окупації.

Слідство встановило, що лісничий супроводжував загарбників по лісистій місцевості, аби вони краще орієнтувались у селі. Дружба із загарбниками допомогла йому стати «старшим» у селі. Він надавав окупантам інформацію та висловлювався на підтримку Росії.

«Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність у односельчан транспортних засобів. Крім того, чоловік усіляко виражав свою прихильність до країни-агресора. Так, він публічно серед односельчан казав, що підтримує дії РФ», — розповіли у прокуратурі.

Обвинувальний акт склали за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) та ч. 1 ст. 436-2 (визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловік знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, слідчі оголосили підозру 36-річному жителю Вовчанська, який під час окупації працював у так званому «ГП «Волчанское лесное хозяйство», що створили загарбники.

Джерело

Новости Харькова