Командувач Нацгвардії відвідав позиції бійців на Куп’янському напрямку

Олександр Півненко відзначив бригади, які захищають Харківщину.

Командувач Національної гвардії України відвідав бригади та підрозділи, які виконують завдання на сході.

Про це Олександр Півненко написав у Telegram. Він зазначив, що протягом тижня на Куп’янському і Лиманському напрямках противник не припиняв спроби здійснювати штурми та активно застосовує бронетехніку, артилерію та БПЛА.

«Наші підрозділи аеророзвідки цілодобово проводять роботу з виявлення позицій, складів і техніки ворога. Виявлені цілі максимально швидко вражаються наявними вогневими засобами, а також у взаємодії із суміжними підрозділами Збройних Сил», — зазначив Півненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківський підрозділ знищив техніки окупантів на 10,6 мільйона гривень

За його даними, протягом п’яти днів на уьому напрямку знищено 10 танків, 16 одиниць іншої бронетехніки, понад 10 артилерійських систем різних типів та дві станції РЕБ. 7 окупантів взяли у полон.

Олександр Півненко поспілкувався із командирами, які доповіли про оперативну обстановку, обговорили питання забезпечення й інших потреб. Окремо командувач відзначив майстерність захисників, які воюють на цьому напрямку фронту.

«Бригади НГУ «Азов», «Хартія», «Буревій», інші підрозділи Національної гвардії, які у складі Сил оборони виконують тут завдання — це професійні та високомотивовані військовослужбовці та командири. Пишаюся кожним з них!», — написав Півненко.

Фото: Олександр Півненко, НГУ/Telegram Фото: Олександр Півненко, НГУ/Telegram Фото: Олександр Півненко, НГУ/Telegram Фото: Олександр Півненко, НГУ/Telegram ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, командувач Сухопутних військ побував на Куп’янському напрямку. Сирський провів нараду із командирами військових частин. Також минулого тижня біля Куп’янська працювали головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, міністр оборони Рустем Умєров та начальник Генерального штабу Сергій Шаптала. За результатами зустрічі пообіцяли ухвалити рішення, які «ворогу не сподобаються».

Джерело

Новости Харькова