Колишнього міліціонера з Куп’янська засудили на 13 років ув’язнення

Cуд визнав винним 52-річного чоловіка в колабораційній діяльності.

Під час окупації Куп’янська колишній міліціонер став «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби».

52-річний місцевий житель до 2011 року працював в ДАІ, потім вийшов на пенсію за вислугою років. Коли росіяни зайняли Куп’янськ, колишній даївець вирішив згадати молодість та подався до так званого «відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області» інспектором.

Слідство встановило, що псевдопатрульний займався перевіркою документів на блокпостах та оформленням дорожньо-транспортних пригод. Після звільнення міста чоловік втік до Харкова і ховався на квартирі у знайомих. 7 липня його затримали та вручили підозру в колабораційній діяльності.

«Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав. Він пояснив, що виконував функціональні обов’язки під постійним тиском представників окупаційної влади», — розповіли в прокуратурі.

Однак на підставі доказів суддя дійшов висновків, що обвинувачений діяв цілком добровільно, без фізичного та психологічного примусу. Червонозаводський районний суд  Харкова визнав чоловіка винним та присудив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. 

Як писав KharkovNEWS.info, нещодавно ще одного поліцейського-зрадника з Куп’янська засудили на 15 років ув’язнення. 

Джерело

Новости Харькова