Кількість вакансій у Харківській області збільшилась вдвічі

Найлегше знайти роботу кваліфікованим працівникам.

На одне робоче місце в регіоні претендують шестеро людей.

Це набагато менше, ніж на початку 2023 року. За даними Харківського обласного центру зайнятості, у січні на одну пропозицію роботи претендували 29 безробітних. Якщо взимку Центр зайнятості отримував 1500 вакансій щомісяця, то зараз їх вже вдвічі більше — приблизно по 3000 на місяць. Зменшилась і кількість безробітних — зараз на обліку стоять 10 тисяч чоловік, а взимку їх було майже 20 тисяч. 

На довоєнний рівень пропозицій роботи Харківська область поки що не вийшла. У порівнянні з 2021 роком ринок праці в регіоні скоротився на третину.

«У цих умовах, я вважаю, могло б бути набагато гірше», — каже директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На роботу потрібні пенсіонери. Як змінюється ринок праці 

Найбільшим попитом у роботодавців користуються кваліфіковані робітники. Серед токарів, фрезерувальників, слюсарів, операторів станків із програмним керуванням конкуренції за робочі місця немає — вони у дефіциті.

«Буквально вчора ми були на одному машинобудівному підприємстві, і керівник сказав, що вони готові навіть навчати людей, які потім будуть у них працювати», — розповів Олександр Котуков.

Також достатньо пропозицій зараз для фармацевтів та їхніх асистентів, медсестер, бухгалтерів, електромонтерів та водіїв. 

Джерело

Новости Харькова