Кадиров перекинув свій спецпідрозділ на кордон з Харківщиною

На Бєлгородщині стоїть чеченський "Ахмат".

У прикордонні Бєлгородської області, яка межує з Харківщиною, відтепер стоїть чеченський спецпідрозділ «Ахмат».

15 червня голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив, що за його наказом «Ахмат» прибув у пункти пропуску «Нехотіївка» і «Козинка» нібито для того, щоб охороняти кордон від «рейдів» на територію Російської Федерації, й він працюватиме разом з іншими підрозділами Росії. Ймовірно, саме так Кадиров хоче показати голові приватної військової компанії Євгену Пригожину свою співпрацю з Міністерством оборони Росії. Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

«Кадиров підкреслив, що ахматівці працюватимуть у тандемі з іншими російськими військами для захисту Бєлгородської області та жителів інших прикордонних районів. Ймовірно, Кадиров має на меті представити себе та чеченські сили як такі, що співпрацюють з Міноборони, прямо протиставляючи фінансиста Вагнера Євгена Пригожина, який раніше погрожував розгорнути сили Вагнера в Бєлгородській області без дозволу російського Міноборони чи російського військового командування», — зазначили в Інституті вивчення війни.

Зазначимо, «Ахмат» — це спецпідрозділ, який входить до Нацгвардії Росії та дислокується в Чечні. Бере участь у війні в Україні. Зокрема, стояв на Мар’їнському напрямку (Донеччина).

Як писав KharkovNEWS.info, у Брянську область Росії, яка межує з Україною, окупанти підтягли підрозділ із береговим ракетним комплексом «Бал». Через це семи областям України загрожує атака ракетами Х-35. Серед них — Харківська область.

Джерело

Новости Харькова