Жителька Харківщини здавала військових через соцмережі

Жінка спілкувалася з окупантом в "Однокласниках".

Шпигунці загрожує до восьми років тюрми.

У Дергачах судитимуть 49-річну жительку селища Вільшани (Харківський район), яка здавала Збройні сили України російському військовому у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники».

За даними слідства, спілкуватися з окупантом жінка почала у липні 2023 року. Вона надсилала йому інформацію щодо пересування військової техніки українських захисників територією Харківщини та обстановку у регіоні, про яку допитувалася у місцевих жителів.

«Одне з її повідомлень, надіслане представнику рф, мало наступний зміст: «А по факту наблюдается движняк, сегодня и в городе и по нашей трассе было живенько, прилично всяких их джипов, пикапов и т. п. мелочи, зенитку вроде поволокли в сторону Сум. Поговаривают, что вояк из Харькова перебрасывают и город без присмотра остаётся (дай-то боже, если так)», — цитує повідомлення обвинуваченої Харківська обласна прокуратура.

Викрили жінку у жовтні 2023 року. Її обвинувачують за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних сил України, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до восьми років ув’язнення. Жінка знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 44-річна харків’янка здавала окупантам місця розташування підрозділів української армії. Вона передавала інформацію колишньому співмешканцю, який проходив службу у підрозділі російських бойовиків на чолі з Євгеном Пригожиним.

Джерело

Новости Харькова