Жителів Ізюму просять своєчасно сплачувати за «комуналку», аби не залишитися без води

Комунальне підприємство, яке надає послуги з водопостачання та водовідведення, має борг за електрику.

Сума боргу становить два мільйони гривень.

В Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства утворився борг за електрику. Тому підприємство просить ізюмчан своєчасно сплачувати за послуги, аби воно могло своєю чергою розраховуватися за електропостачання. Повідомлення від адміністрації цього підприємство опубліковане на сайті Ізюмської міської ради.

«Ізюмське КВ КП має заборгованість за спожиту електричну енергію і в будь-який час може бути відключене від енергопостачання. З метою цілодобового забезпечення водою мешканців міста, звертаємося до Вас з проханням щодо своєчасної оплати за спожиті послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», — зазначили у комунальному підприємстві.

Як розповів KharkovNEWS.info начальник Ізюмської міської військової адміністрації Валерій Марченко, заборгованість підприємство має за період з кінця 2021 по початок 2022 року. Воно забезпечує водою та послугами з водовідведення лише жителів Ізюма. Під час воєнного стану підприємство не можуть залишити без електрики.

«Це перед початком війни [утворився борг — ред.]. Там два мільйони гривень. Поки воєнний стан, я думаю, що не відключать, але можливість така, звичайно є. Реструктуризацію зробити, думаю, що не можна. Це по газу можна. По електриці не роблять. Думаю, що без води ніхто не залишиться, вирішимо це питання», — зазначив Валерій Марченко.

Як писав KharkovNEWS.info, у червні Лозівська міськрада ухвалила рішення направити звернення до Кабінету міністрів України із проханням відшкодувати різницю у тарифах. Місцеве комунальне підприємство «Теплоенерго» заборгувало за природний газ 68 мільйонів гривень. Борг утворився через те, що протягом двох опалювальних сезонів не підвищували тариф на теплопостачання.

Джерело

Новости Харькова