Жителів Харківської області попередили про негоду

У регіон зайшов циклон.

Циклон затримається до вихідних.

Уранці 25 січня на територію Харківської області із заходу прийшов циклон. Через це у регіоні прогнозують сніг і налипання мокрого снігу, слабку хуртовину та ожеледицю. Циклон затримається на два дні. Дорожники посилено працюють на автошляхах, у першу чергу тих, якими транспортують товари оборонного значення, а також здійснюють евакуацію. У разі потреби ділянки на дорогах повторно обробляють.

«Хоча, за прогнозами синоптиків, інтенсивність опадів буде не дуже високою, господарюватиме цей циклон на Харківщині аж до суботи. Тож усі дорожники вже перейшли на посилений режим роботи та цілодобове чергування, аби забезпечити проїзд транспорту. Фахівці Служби також виїхали на маршрути для контролю якості зимового утримання», — розповіли у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Водії можуть дізнатися інформацію щодо стану проїзду на дорогах за номером телефону гарячої лінії Служби відновлення: +38 095 568 38 77 (цілодобово).

За інформацією Харківського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні, 25 січня, у Харкові буде хмарно з проясненнями, слабка хуртовина, дороги вкриються ожеледицею. Південний вітер рухатиметься зі швидкістю 7-12 метрів за секунду. Удень температура повітря складатиме близько 0 градусів.

В області прогнозують туман, ожеледицю, слабку хуртовину, налипання мокрого снігу. Швидкість південного вітру сягатиме 12 метрів за секунду. Удень температура повітря коливатиметься від -3 до +2 градусів.

У п’ятницю 26 січня у регіоні буде також хмарно з проясненнями. Уночі очікуються помірні опади, удень — невеликі опади, місцями туман, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Південний вітер буде рухатися зі швидкістю від п’яти до десяти метрів за секунду. Упродовж доби стовпчики термометрів показуватимуть від -3 до +2 градусів.
                                                                                                                                              

Як писав KharkovNEWS.info, через ожеледь на дорогах Харківщини застрягли легковик та хлібовоз. Поліцейські та рятувальники допомогли водіям впоратися з наслідками зимової негоди.

Джерело

Новости Харькова