Житель Харківщини отримав підозру за наклепи на ЗСУ

Чоловік висловлював проросійську позицію на ринку.

Колаборант чекав росіян і розповідав односельцям про те, що удари по енергосистемі та будинках завдає нібито українська армія.

28 червня слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 52-річному жителю Зміївської громади за те, що він публічно заперечував збройну агресію Росії проти України. Слідство встановило, що навесні 2022 року чоловік висловлював свої проросійські погляди на ринку у місті Зміїв. 

«Він розповідав, що саме українська армія обстрілює українську енергосистему та будинки мирних жителів, а російські військові на таке не здатні. Наостанок колаборант додав, що «Україна як самостійна держава не має права на існування та для покращення життя необхідно чекати російську владу», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, суд оголосив вирок одній із найпалкіших прихильниць росіян на Харківщині. Світлана Міхальова розповідала перед російськими камерами про те, як чекала на російських загарбників та жалілася на українську мову.

Джерело

Новости Харькова