Житель Балаклії охороняв «адміністрацію» окупантів

Чоловікові загрожує до 15 років в'язниці.

Колаборант охороняв «адміністрацію» окупантів та збирав орендну плату з місцевих підприємців.

Слідчі оголосили підозру жителю Балаклії (Ізюмський район), який під час окупації добровільно перейшов на бік загарбників. Чоловік улаштувався так званим «участковым инспектором отдела участковых инспекторов полиции УВД ВГА Харьковской области».

«До його «обов’язків» входило: охорона адміністративної будівлі тимчасової цивільної адміністрації Балаклії, здійснення контрольно-пропускного режиму, огляд речей громадян, збір коштів за оренду торгових місць на території «Центрального ринку» та підтримання «порядку» на закріпленій дільниці», — розповіли в Офісі генерального прокурора України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть екснардепа з Харківщини, який підтримав російське вторгнення

Підозру чоловікові оголосили за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, підозрюваному 34 роки.

Як писав KharkovNEWS.info, 48-річний житель села Плоске у Куп’янському районі під час окупації поселив у себе вдома російських військових та відібрав для них машини у знайомого.

Джерело

Новости Харькова