Із Харківської області евакуювали 18 дітей

Сім'ї розмістять у санаторії.

Напередодні 18 дітей евакуювали з Куп’янської громади.

У п’ятницю 7 квітня 18 дітей із Куп’янщини відправили у супроводі дорослих у Рівненську область. Їх розмістили у місцевому санаторії, де надаватимуть харчування, реабілітаційні, медичні послуги та психологічну підтримку. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Вісімнадцять дітей сьогодні евакуюються на Західну Україну, де вони дійсно відчують різницю. Не буде обстрілів, кожного дня вибухів, загрози життю. Це Рівненська область, санаторій. Гарні умови, чудовий краєвид, харчування, психологічна підтримка, реабілітація, медичне обстеження та весь спектр соціальних послуг, які буде надавати держава для внутрішньо переміщених осіб», — розповів начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

Нагадаємо, 18 дітей евакуювали з Куп’янської громади учора, 6 квітня. В евакуації допомагали поліцейські. Як повідомляло «Суспільне» з посиланням на Андрія Беседіна, разом із дітьми евакуювали 13 дорослих. Це люди з міста Куп’янськ, селищ Ківшарівка та Куп’янськ-Вузловий. Станом на 6 квітня у Куп’янській громаді проживали 560 дітей різного віку.

За словами директора департаменту цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації Івана Сокола, евакуацію дітей із небезпечних територій Харківщини продовжать.

«За дорученням керівника обласної військової адміністрації, департамент цивільного захисту і органи місцевого самоврядування, також районні військові місцеві адміністрації будуть продовжувати евакуацію дітей із місць бойових дій, і з місць, які знаходяться поруч із бойовими діями», — сказав Сокол.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні з селища Дворічна Куп’янського району евакуювали всіх дітей. Із територій Харківщини, які обстрілюють російські окупанти, щотижня вивозять до 200 мешканців.

Джерело

Новости Харькова