Інженер «Харківських тепломереж» був корегувальником російської артилерії (фото)

Чоловікові оголосили вирок.

За наведенням інженера окупанти нищили промислові підприємства Харкова.

Київський районний суд Харкова визнав винним у державній зраді 37-річного інженера одного зі структурних підрозділів комунального підприємства «Харківські теплові мережі». Зрадника позбавили волі на 15 років з конфіскацією майна. Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

Як установило слідство, на початку березня 2022 року інженер активно спілкувався у Telegram з окупантами. Інженер «ХТМ» надавав інформацію щодо розміщення важкої військової техніки української армії на території промислових підприємств Харкова, її кількості та найменування, вогневих точок далекобійної артилерії у промзоні, про які знав, точних місць влучань російських снарядів та орієнтовного напрямку їхнього влучання.

«Свої повідомлення зрадник підкріплював скріншотами гугл-карт з окремих локацій Харкова, на яких робив відповідні позначки. Наслідками «зливу» цієї інформації окупантам стали багаторазові обстріли цих промислових підприємств артилерією та авіацією противника у березні — квітні минулого року», — розповіли в СБУ.

Зрадник, який наводив російську артилерію на Харків. Фото: KharkovNEWS.info.

Співробітники СБУ встановили куратора. Ним виявився військовий «ЛНР». За інформацією СБУ, наразі цей окупант знищений.

Інженера визнали винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зараз триває термін на апеляційне оскарження вироку.

Як писав KharkovNEWS.info, 8 лютого СБУ по гарячих слідах затримала агента Росії, який коригував ракетні удари. Він причетний щонайменше до двох обстрілів, під час яких загинула людина.

Джерело

Новости Харькова