Ідентифікували усіх загиблих від ракетного удару по «Грозі»

Росіяни вбили 59 людей.

Криміналісти ідентифікували усіх загиблих від російського удару «Іскандером» по селу Гроза Шевченківського району.

Установлено, що під час обстрілу загинули 59 людей. Усі загиблі були мешканцями Грози, серед них — пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці і другокласник Іван.

«Усі — цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь. 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів», — повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко..

Одного із загиблих, чоловіка 60-ти років, вдалося встановити за двадцятьма частинами тіла. Для ідентифікації ще двох людей використали особисті речі з їхніх домівок, оскільки прямих родичів у них не залишилося, аби відібрати зразки для ДНК-аналізу. Ідентифікацію проводили у мобільних ДНК-лабораторіях.

«Колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло би близько року», — зазначив Клименко.

Фото: Ігор Клименко

Як писав KharkovNEWS.info, російські військові вдарили «Іскандером» по Грозі удень 5 жовтня. Удар здійснили по кафе, де проходили поминки. Там знаходилися близько 60 людей. 11 жовтня, у реанімації померла жінка, яка постраждала через удар Грозі. Їй було 53 роки.

Співробітники Служби безпеки України встановили двох навідників на село Гроза. Ними виявилися двоє місцевих жителів — 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон. 

Джерело

Новости Харькова