Які села у Харківській області на кордоні з Росією не можуть заживити

Без світла залишаються понад десять населених пунктів.

До деяких сіл енергетики не можуть потрапити через близькість до кордону з країною-агресором.

У селі Малі Проходи Харківського району відновили електрику. Без світла поки залишаються 12 населених пунктів, які обслуговує Дергачівський район електромереж (до війни там мешкали 4000 людей). Найбільше знеструмлених будинків фіксували із квітня по травень минулого року, тоді електропостачання ще довго не було у 30 000 домівок. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Майже всі вони розташовані вздовж кордону, тому у деяких ми навіть не були, щоб оглянути мережі. Це такі села, як Гранів, Токарівка, Висока Яруга, Гоптівка. Щодо Великих Проходів — ми вже розпочали роботи, і вже скоро перші споживачі там будуть зі світлом», — розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук.

У Малих Проходах через війну близько 50% електромереж були пошкоджені. Напругу подали до усіх трьох підстанцій. У селі зареєстровані понад 300 точок обліку. Усі люди, які зараз мешкають у селі, мають світло.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські енергетики повернули світло у село на кордоні з Донецькою областю. Електрику отримали жителі Курульки.

Джерело

Новости Харькова