Як жителям Харківської області знайти «пункт незламності» у Дії

У застосунку відображаються не усі пункти з міркувань безпеки.

У Харківській області підготовлені 936 «пунктів незламності».

Наразі вже розгорнуті 912 «пунктів незламності», ще 24 знаходяться у резерві. Такі пункти розгорнули військові адміністрації, органи місцевого самоврядування, підрозділи Головного управління Держслужби України у Харківській області. Також їх можна знайти на залізничних вокзалах і об’єктах бізнесу. Жителі регіону можуть знайти «пункти незламності» у «Дії», однак інформацію про деякі можна дізнатися лише в органів місцевого самоврядування.

«З 20 жовтня громадяни можуть отримати інформацію про місце розташування та режим роботи «пунктів незламності» у мобільному застосунку «Дія». Проте з міркувань безпеки не всі пункти на території області висвітлені на інтерактивній мапі, їх адреси та розташування можна також дізнатися в органах місцевого самоврядування», — пояснили у департаменті цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

Жителі регіону зможуть у «пунктах незламності» погрітися, зарядити гаджети та під’єднатися до інтернету. При відключенні електрики або припиненні теплопостачання більше ніж на три години усі «пункти незламності» будуть працювати цілодобово.

За інформацією ХОВА, з початку роботи «пункти незламності» відвідали більше ніж 178 000 людей. Лише у жовтні цього до них прийшли майже 4000 людей.

Для того, щоб знайти «пункти незламності» у «Дії», потрібно відкрити застосунок, зайти у послуги й обрати розділ — «Мапа «пунктів незламності». Далі із переліку обирається область. Наприклад, у Харкові зараз мапа показує наявність 418 «пунктів незламності». Потрібно натиснути на значок жовтої блискавки, й там відобразиться адреса пункту та графік його роботи.

Можна застосувати фільтри — наявність генератора, інтернету, мобільного зв’язку, зарядник для телефонів, води, обігріву, аптечки та пандусу. «Дія» допоможе знайти найближчий пункт та прокласти до нього маршрут. Мапа пунктів завантажується у гаджет, користуватися нею можна навіть без доступу до зв’язку або інтернету.

Якщо надати мапі доступ до своєї геолокації, то застосунок покаже пункти у радіусі 1,5 кілометра від вас. Проте мапою можна користуватися й без надання геолокації.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни можуть дізнатися інформацію про найближче укриття у чат-боті «Харків — твій дім», де запрацювала нова функція. Із чат-ботом потрібно поділитися геолокацією.

Джерело

Новости Харькова