Хто з переселенців у Харківській області може залишитися без виплат

Деякі переселенці зможуть відновити виплати.

Із 1 вересня в Україні змінять порядок надання допомоги переселенцям.

Автоматично не перепризначать допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебували за кордоном понад 30 днів або які придбали машину зі строком випуску менше ніж п’ять років, земельну ділянку, будинок, іншу нерухомість, цінні папери, валюту на більше ніж 100 000 гривень, або мають депозит із понад 100 000 гривень. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України 11 липня.

Як пояснила виконувачка обов’язків директора департаменту соціального захисту населення Харківської обласної військової адміністрації Тетяна Печура, верифікацію по виплатах буде проводити Міністерство фінансів України. Перевірку здійснюватимуть за період із 15 липня по 1 вересня. Ті переселенці, яким скасують виплати, зможуть поновити їх, якщо інформація про їхній майновий стан чи поїздку за кордон виявиться некоректною.

«Півтора місяця було надано ВПО для того, щоб вони пристосувалися до нових умов. І на підставі цієї верифікації уже з 1 вересня буде ураховуватися майновий стан внутрішньо переміщених осіб. І у разі якщо якісь із цих критеріїв будуть у нас не задоволені, то такі люди будуть позбавлені виплат, і вже з 1 вересня (не з 1 серпня, з 1 вересня). І буде надано постановою можливість ВПО перевірити інформацію про причини, стосовно яких вони були позбавлені цієї виплати. Людей, для яких буде припинена виплата, управління соціального захисту будуть повідомляти про це. І буде надана можливість, якщо десь якась некоректна, за результатами верифікації, занесена інформація у базу даних, чи може дані Прикордонної служби десь відрізняються від тих фактичних даних особи, або якщо є якісь поважні причини, якщо людина потрапила в ту чи іншу ситуацію, то це все буде враховано. І після розгляду управлінням соціального захисту допомога буде відновлена», — розповіла Тетяна Печура.

Як писав KharkovNEWS.info, в Україні змінили правила виплат переселенцям. У постанові Кабміну визначено, кому автоматично нарахують виплати на пів року, та яким переселенцям не будуть надавати допомогу.

Джерело

Новости Харькова