Харківський університет готує укриття і планує навчання в аудиторіях

Кілька укриттів обладнають у підвальних приміщеннях навчальних корпусів.

Харківський медичний університет готується до навчання офлайн.

Таке рішення виш прийняв після засідання Ради оборони Харківщини, де йшлося про зняття заборони на навчання офлайн. Тепер у медичному університеті готують кілька укриттів, де студенти разом із педагогами перебуватимуть під час повітряних тривог. Скільки людей зможуть умістити ці захисні споруди, невідомо.

«ХНМУ готує укриття для запуску офлайн-навчання. Сьомого липня Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про дозвіл на відновлення офлайн-навчання у закладах освіти. Для цього заклади вищої освіти, у тому числі й Харківський національний медичний університет, готують укриття, де у разі повітряної тривоги переховуватимуться здобувачі вищої освіти та викладачі. Таких укриттів на території вишу буде обладнано декілька. Вони всі розміщатимуться у підвальному приміщенні навчальних корпусів», — повідомили у соцмережах університету.

У сховищах обіцяють обладнати виходи для евакуації і туалетні кімнати, зробити запаси питної води і поставити кулери. Крім того, в укриттях планують зробити класні кімнати для студентів, де можна буде продовжити практичні заняття навіть під час тривоги.

В укриттях обіцяють проводити практичні заняття під час повітряних тривог. Фото: ХНМУ.

«Харківський національний медичний університет веде ретельну підготовку, щоб мати можливість на початку вересня прийняти нове поповнення студентів, а також відкрити двері для всіх своїх здобувачів вищої освіти. Проте остаточно ухвалювати рішення про онлайн чи офлайн навчання університети будуть наприкінці серпня з урахуванням відповідної воєнної ситуації та наявності укриттів, що відповідають усім вимогам. Адже безпека тих, хто навчається і навчає, завжди на першому місці – саме від цього будуть відштовхуватися керівники при ухваленні рішень щодо освіти», — йдеться в офіційному повідомленні ХНМУ.

Ще кілька тижнів тому у приймальній комісії медуніверситету на запитання журналістів говорили, що у виші є укриття, але кількість місць у них назвати не могли.

Як писав KharkovNEWS.info, харківські університети готують лабораторії та ремонтують укриття, щоб із 1 вересня мати змогу відновити звичне навчання. Але більшість студентів все одно не зможуть відвідувати лекції, навіть якщо їх дозволять проводити в аудиторіях.

До 20 липня всі університети, коледжі і технікуми мають прозвітувати перед Міністерством освіти та науки про наявні укриття. У харківських вишах готуються, але визнають: наявні сховища рідко відповідають вимогам, а більшість студентів все одно на лекції не ходитимуть. 

Джерело

Новости Харькова