Харківський репер побив жителя Закарпаття через зауваження щодо російської мови

Поліція передала обвинувальний акт до суду.

Владислав Касьянов накинувся з кулаками на перехожого, який зробив йому зауваження щодо використання російської мови.

11 червня до поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Духновича у місті Мукачево на перехожого напав невідомий та побив. Поліцейські знайшли нападника. Як виявилося, 29-річний мешканець Харкова, який тимчасово мешкає у Мукачевому, почав бити перехожого після того, він зробив зауваження.

«На місце події негайно прибув наряд поліції та слідчо-оперативна група, яка в ході документування встановила, що між чоловіками виник конфлікт через те, що мукачівець зробив зауваження перехожому за мову якою він спілкується. Чоловіка це обурило і він побив потерпілого, після чого втік з місця події», — розповіли у Головному управлінні Національної поліції у Закарпатській області.

Поліцейські оголосили підозру нападнику за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження волі. Наразі досудове розслідування вже завершено, і справа передана до суду.

У соцмережах швидко з’явилося ім’я нападника — Владислав Касьянов, музикант із псевдонімом Влад KesH. Свій профіль у соцмережі він закрив. Касьянов записав відео, де пояснив, що в той день до нього причепився перехожий, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Перехожий став ображати чоловіка, у тому числі щодо використання ним російської мови. Касьянов почав його бити. Він каже, що після цього за деякий час вони зустрілися. Нападник дав грошей потерпілому, й той начебто немає до нього претензій. Обидва вибачилися за свої вчинки. Репер визнає, що не мав бити перехожого.

«Там усе почалося інакше. Тип цей був бухий. Він сам мені розповідав, він там коньяк дорогою йшов пив. На відосі це відрізаний кінець відео. Так, уже і образи були, і за мову. Я згоден, емоція взяла верх, і не потрібно було так робити, потрібно було просто розвернутися і піти. При тому, що я бачився з ним, я йому бабок дав, ми поспілкувалися. Він взагалі каже: «Я нічого навіть не пам’ятаю». Каже: «Що хоч було?». Він сам вибачився, я перед ним вибачився. Він претензій ніяких немає», — сказав Касьянов.

Як писав KharkovNEWS.info, п’яний харків’янин збив підлітка на Прикарпатті. Пізно увечері 5 червня у селі Рожнів Косівського району (Івано-Франківщина) сталася ДТП. Автомобіль Škoda А-5 порушив правила дорожнього руху та наїхав на 16-річного велосипедиста. Хлопець помер. За кермом автівки знаходився 43-річний житель Харкова, який тимчасово мешкає на Прикарпатті. Встановлено, що водій був п’яний.

Джерело

Новости Харькова