Харківський нардеп із забороненої «ОПЗЖ» залишається на керівній посаді у парламенті

Фельдман вийшов із "ОПЗЖ" через 20 днів після початку повномасштабної війни.

Комітет виборців України порахував кількість депутатів із заборонених проросійських партій, які залишаються у керівництві різних підрозділів ВР.

Виявляється, до сих пір 30 депутатів із «ОПЗЖ» залишаються на керівних посадах. Це голови, заступники, секретарі Комітетів Верховної Ради, а також керівники та співголови груп із міжпарламентських зв’язків ВР.

На керівних посадах в Комітетах ВР перебувають:

Олександр Фельдман (секретар Комітету з питань екологічної політики та природокористування),

— Юрій Іоффе (заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг),

— Григорій Суркіс (секретар Комітету з питань молоді і спорту),

— Григорій Мамка (заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності),

— Михайло Папієв (секретар Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України),

— Сергій Ларін (секретар Комітету з питань цифрової трансформації).

За підрахунками КВУ, частина колишніх депутатів фракції «ОПЗЖ» входять до керівного складу груп з міжпарламентських зв’язків Верховної Ради. Так, посади керівників і співголів займають 22 депутати забороненої партії. Зокрема, працюють із такими країнами як Швейцарія, Угорщина, Туркменістан, Колумбія, Південна Корея, Куба, Норвегія, ПАР, Азербайджан, Ангола, Аргентина, Афганістан, Бельгія, Болгарія, Ботсвана, Греція, Еквадор, Ефіопія, Ірак, Казахстан, Катар, Китай.

«Для депутатів від екс-опзж у парламенті створені «тепличні» умови. Але збереження керівних посад за депутатами заборонених проросійських партій – це не лише питання політичної відповідальності, а, насамперед питання національної безпеки. А дуже складні стосунки України з Угорщиною та Китаєм можуть залежати також від роботи (або повної відсутності роботи) груп з міжпарламентських зв’язків, які очолюють люди з найближчого оточення Медведчука», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, Олександр Фельдман не виїхав із Харкова під час повномасштабної війни. 15 березня 2022 року він вийшов із фракції проросійської «ОПЗЖ».

Фельдман у коментарі Радіо «Свобода» пояснив причини рішення.

«Останні два роки ОПЗЖ розповідає про необхідність миру і наголошує на важливості домовленостей щодо припинення війни. Який може бути мир, якщо Росія на нас напала і бомбить зараз наші міста!? Вона знищила Харків! Немає більше Харкова!» – зазначив Фельдман.

Російські військові знищили Екопарк Фельдмана, там загинули багато тварин. А 19 квітня на території парку знайшли двох убитих співробітників. Фельдман обіцяє відновити екопарк і ринок «Барабашово».

Джерело

Новости Харькова