Харківський держвиконавець вимагав хабар за закриття справи

Державний виконавець обіцяв за хабар виключити чоловіка із Реєстру боржників.

У Харкові викрили на хабарі держвиконавця.

За даними слідства, у 30-річного державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (Харків) знаходилися виконавчі провадження щодо боржника. Наприкінці березня цього року до нього звернулися двоє чоловіків, один із них — представник стягувача. Держвиконавець запропонував останньому за хабар закрити справу та виключити 54-річного чоловіка з Єдиного реєстру боржників.

«Після чого на початку квітня держслужбовець запропонував представникові стягувача надати йому неправомірну вигоду в сумі близько 1 тисячі доларів за виключення 54-річного чоловіка з Єдиного реєстру боржників та прийняття рішення щодо закриття виконавчого провадження. 25 квітня держслужбовець зв’язався через месенджер з представником боржника та нагадав йому про надання неправомірної вигоди», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

У четвер 15 червня слідчі оголосили держвиконавцю підозру за ч. 1 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Держвиконавцю загрожує штраф від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, від трьох до шести місяців арешту або від двох до чотирьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, розмір хабаря, який вимагав держвиконавець, складав більше ніж 1500 доларів.

Як писав KharkovNEWS.info, співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему оформлення інвалідності II або III групи за хабарі. Організувала схему 50-річна співробітниця комунального закладу охорони здоров’я «Обласний центр медико-соціальної експертизи». 

Джерело

Новости Харькова