Харківські рятувальники винесли двох дітей із пожежі

У квартирах зайнялися домашні речі.

Вогнеборці врятували двох жінок і двох дітей.

Удень 8 січня у Харкові горіли квартири у двох п’ятиповерхових будинках. О 15:34 рятувальникам повідомили про пожежу по проспекту Героїв Харкова. На місці вогнеборці з’ясували, що у квартирі на четвертому поверсі зайнялися домашні речі. Вогонь охопив 20 квадратних метрів площі. Рятувальники відшукали власницю квартири та вивели її на вулицю. Сходовою клітиною поширився щільний дим, тому із квартир поряд евакуювали трьох жителів.

За пів години виникла ще одна пожежа — на вулиці Ініціативній. Там також горіла квартира, розташована на четвертому поверсі. У ній палали домашні речі на площі десять квадратних метрів. У цій квартирі людей не було, із сусідньої рятувальники евакуювали жінку та двох дітей — 10-річну дівчинку та 13-річного хлопчика. Пожежу загасили о 17:32.

«Людей всередині неї не було, проте у сусідній оселі, в яку проник дим, перебувала 65-річна жінка і двоє дітей (дівчинка 2013-го та хлопчик 2010-го років народження). Їх негайно винесли назовні рятувальники 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини, врятувавши життя», — розповіли у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Що стало причинами виникнення вогню, поки невідомо. Це з’ясовують слідчі.

Як писав KharkovNEWS.info, під час пожежі у Лозовій постраждав підліток. Хлопець отруївся чадним газом.

Джерело

Новости Харькова