Харківські бійці підбили танки окупантів

Підбиті танки Т-74 і Т-80.

Бійці 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України влучили у два танки російських окупантів.

Ворожа техніка намагалася атакувати позиції Нацгвардії на Сватівському напрямку. 30 липня російський Т-74 вдарив по одній із позицій 5-ї Слобожанської бригади біля населеного пункту Кремінна у Луганській області. Бійці оперативно доповіли з позицій про ворожий танк, два розрахунки безпілотних літальних апаратів провели розвідку й дізналися, куди він рухається. Після цього бійці скорегували вогонь по танку. Влучив у техніку загарбників командир мінометного розрахунку з позивним «Студент».

«Групою мінометників під командуванням старшого солдата на ім’я Богдан було нанесено вогневе ураження танку, в результаті чого ворожий танк було пошкоджено та знерухомлено. Після чого по танку відпрацювала артилерія», — розповів заступник командира батальйону бригади НГУ полковник із позивним «Тихий».

Другий танк удалося підбити зранку 31 липня. О 9:00 російський Т-80 тричі вдарив по позиціях 5-ї Слобожанської бригади. Бійці відкрили вогонь у відповідь. За допомогою мінометів вони пошкодили техніку окупантів, танк утратив керування. Його екіпаж накивав п’ятами.

Як писав KharkovNEWS.info, харківський нацгвардієць зблизька знищив танк окупантів. Старший лейтенант проповз 150 метрів та влучив у техніку ворога з гранатомета.

Джерело

Новости Харькова