Харківська облрада підтримала перейменування села Ватутіне на Залужне

Депутати облради проголосували за нову назву.

Остаточне рішення щодо перейменування Ватутіного має ухвалити Верховна Рада України.

14 лютого на сесії Харківської обласної ради ухвалили рішення щодо перейменування села Ватутіне у Нововодолазькій громаді на Залужне. «За» проголосували 76 депутатів.

Нагадаємо, раніше до Харківської облради надійшов лист від Нововодолазької селищної ради й пакет документів про ухвалення рішення щодо перейменування Ватутіного. Селищна рада зазначила, що урахувала думку місцевих мешканців перед тим, як просити облраду направити клопотання до Верховної Ради.

Тепер, після результатів розгляду питання, Харківська облрада має направити відповідне рішення до Верховної Ради, яка остаточно вирішить, чи стане Ватутіне Залужним.

Як писав KharkovNEWS.info,  23 січня у Первомайському стартувало голосування за нову назву міста. Топонімічна комісія відібрала 15 варіантів назв міста, за які могли голосувати мешканці. З них у другий тур допустили десять назв. Мешканці Первомайського зможуть обирати серед назв — Добродар, Холодноярськ, Златопіль, Хлібодар, Квіточ, Світоч, Озерянськ, Сиваш, Янголів та Миропіль.

Джерело

Новости Харькова