Харків’яни просять створити новий центр для оплати «комуналки»

До мера міста звернулися з петицією.

Харків’яни скаржаться на незручність сплачувати за комунальні послуги в різних банках, оскільки там не підтягуються всі квитанції, як це було у єдиного центру збанкрутілого «Мегабанку».

До харківського міського голови Ігоря Терехова звернулися з проханням створити міський сайт, схожий на Єдиний розрахунковий центр, який працював до ліквідації «Мегабанку». На цьому сайті просять розміщувати актуальну інформацію щодо боргів за комунальні послуги та не брати з користувачів комісію за сплату. Відповідна петиція від імені Ольги Пташник опублікована на сайті Харківської міської ради.

«Усі мають різні банки, не всі вони підтягують інформацію про борг. Враховуючи скільки зараз треба здійснювати окремих платежів, 13-14 різних оплат, які треба вручну вносити в банкінгу. Прохання створити міський сайт на кшталт сайту ЄРЦ від «Мегабанку», куди буде підтягуватися актуальна інформація за рахунками й де можна буде сплатити все без комісії», — пояснила Ольга Пташник.

Авторка петиції також пропонує доповнити сайт опцією поповнення карток Е-ticket та Х-card.

«Поки що проїзд у транспорті оплачується з бюджету міста, але пізніше знову проблема безготівкового поповнення буде актуальною. Краще вже зараз підготуватися», — зазначила харків’янка.

Нагадаємо, електронну петицію харківський міський голова розгляне, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. Проголосувати за петицію щодо створення міського сайту з оплати комунальних послуг можна за посиланням тут. Збір підписів розпочався сьогодні, 5 квітня.

Нагадаємо, «Мегабанк» визнали неплатоспроможним 2 червня 2022 року, 22 липня ухвалили рішення щодо його ліквідації. У вересні Фонд гарантування вкладів почав виставляти активи «Мегабанку» на продаж.

Як писав KharkovNEWS.info, наприкінці лютого 2023 року перереєстрували на мешканку Києва три офісних приміщення, які раніше були відділеннями «Мегабанку». У результаті оборудок нерухомість потрапила до підсанкційної компанії в Латвії, далі була перепродана. Йдеться про великі приміщення, колишні відділення банку по вулиці Сумській, 39, вулиці Донця-Захаржевського, 6/8 і вулиці Академіка Павлова, 160.

Наприкінці березня ДБР арештувало майно збанкрутілого»Мегабанку», яке намагалися вивести на росіян.

Джерело

Новости Харькова