Харків’яни просять мера зробити бювети з безкоштовною водою

Меру Харкова написали петицію.

Павільйони із доступною водою просять створити у кожному районі.

Харківського міського голову Ігоря Терехова просять обладнати у місті бювети, де б жителі могли безкоштовно набирати артезіанську воду. Відповідна петиція від імені Валерія Яковенка опублікована на сайті Харківської міської ради.

Як зазначив автор петиції, із кранів харків’ян тече не дуже якісна вода, тому для споживання люди купляють воду у пляшках, витрачаючи значні кошти.

«У Харкові гостро стоїть питання якості питної води. Вода, яка подається в дома мешканців міста, не є найкращої якості, в основному через зношеність водогонів. Більша частина містян використовує для пиття та приготування їжі покупну бутильовану чи розливну з автоматів та цистерн. А це є значні додаткові витрати з сімейного бюджету, особливо для малозабезпечених родин та пенсіонерів», — пояснив Валерій Яковенко.

На його думку, вирішити проблему можна за допомогою видобутку артезіанських вод та обладнання у кожному районі Харкова бюветів — спеціальних споруд біля виходу мінерального джерела на поверхню землі.

«У міста є можливість видобутку артезіанської води зі свердловин. Тому пропоную обладнати бювети безкоштовної роздачі артезіанської води у кожному районі міста, недалеко від жилих мікрорайонів. Особливо це актуально в даній ситуації, в умовах воєнного стану, коли можливі складнощі централізованого водопостачання», — зауважив Яковенко.

Зазначимо, електронну петицію харківський міський голова розгляне, якщо вона набере 5000 підписів громадян протягом трьох місяців з дня опублікування. Петиція про обладнання бюветів у Харкові опублікована 10 листопада. Підтримати її можна за посиланням тут.

Як писав KharkovNEWS.info, у березні 2023 року мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що у Харкові розробляють проєкт видобутку воді з артезіанських свердловин, щоб забезпечити 20% мешканців. 

Джерело

Новости Харькова