Харків’яни отримали сертифікати за 28 знищених Росією квартир

Першими отримують сертифікати мешканці будинку на Північній Салтівці.

Видача сертифікатів за держпрограмою «єВідновлення» триває у Харкові з 11 січня.

Жителі зруйнованого через російський обстріл 16-поверхового будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 продовжують отримувати сертифікати за державною програмою «єВідновлення». У місті сформували 28 таких сертифікатів на 36 мільйонів гривень. Про це повідомили у Харківській міській раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша людина на Харківщині купила житло за програмою «єВідновлення»

Усього до департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради мешканці міста надіслали понад 1300 заяв щодо отримання компенсації за знищене майно. На сьогодні члени комісії розглянули 1258 заяв.

«У подальшому держава перерахує ці кошти продавцям нерухомості, яку оберуть власники сертифікатів за програмою «єВідновлення», — розповіли у міськраді.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що у будинку по вулиці Наталії Ужвій, 82 не вдасться відновити перший під’їзд. Такий висновок зробили після експертизи.

Цей будинок складається із двох під’їздів. В одному повністю зруйновані перекриття, тому було ухвалено рішення про демонтаж одного під’їзду, долю іншого вирішать згодом. Роботи з демонтажу розпочали на початку листопада 2023 року.

Джерело

Новости Харькова