Громада вдруге заплатить за проєкт укриття для школи на Харківщині

Замовник каже, що необхідно переробити проєкт.

За першою угодою сплатили понад два мільйони гривень, друга коштує мільйон.

12 березня Наталинська сільська рада Красноградського району підписала договір із приватним підприємством «УСП «Мегаполіс» щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації про будівництво захисної споруди цивільного захисту у Наталинському ліцеї (село Наталине, вулиця Промислова, 34). У тендері є примітка — коригування. Вартість робіт склала 1 097 030 гривень. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Минулого року ця сільрада уже замовляла послугу з розробки проєкту щодо будівництва укриття у Наталинському ліцеї. Тоді договір підписали із товариством з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Укрсервіспроект». За роботи сплатили 2,1 мільйона гривень.

«Засновниками компанії є Юрій Бєлодєд та Руслан Русанов. Минулого року на Харківщині фірми цих бізнесменів масово вигравали підряди на створення проєктної документації для будівництва укриттів в обласних школах, однак до проведення тендерів справа майже ніде не дійшла», — зазначили у ХАЦі.

Щодо укриття у Наталинському ліцеї, то сільрада спочатку підписала договір із будівельною групою «Житлобудпроект». Проте аукціон не проводився. Тому першу угоду розірвали. Надалі торги не вдалося провести. У лютому цього року групу компаній «Укрсервіспроект» передала майнові права на проєкт приватному підприємству «УСП «Магаполіс». Як виявилося, підприємство також зареєстровано на Полтавщині і має тих самих засновників — це Юрій Бєлодєд і Руслан Русанов.

В обґрунтуванні до нового договору Наталинська сільська рада пише, що проєкт щодо будівництва укриття у ліцеї потрібно переробити, оскільки набули сили нові норми будівництва захисних споруд. Таким чином, тепер за проєкт сплатять три мільйони гривень. Почати будувати захисну споруду планують вже цього року.

«Тож загальна вартість проєктних робіт для Наталинського ліцею буде вже понад три мільйони гривень — це в чотири рази дорожче, ніж вартість проєктних робіт для «першої підземної школи» у Харкові. При цьому укриття для ліцею в Наталиному розраховане на 400 осіб, у Харкові — на 450. Цікаво, що у проєктні роботи включили ремонт доріг, а також будівництво баскетбольного майданчика», — зауважив Антикорупційний центр.

Як писав KharkovNEWS.info, Наталинська сільська рада спочатку без аукціону підписала угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Житлобудпроект» щодо будівництва захисної споруди у Наталинському ліцеї по вулиці Промисловій, 34 вартістю понад 59 мільйонів гривень. Проте потім вирішили провести торги. 

Джерело

Новости Харькова