Фермери з Харківської області можуть безкоштовно отримати насіння пшениці

Усі бажаючі отримати насіння мають оформити заявку.

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за заявками надасть насіння ярої пшениці малим та середнім фермерським господарствам та сільгоспвиробникам.

Головна умова для отримання —  у власності фермерів має бути від 10 до 500 гектарів землі, що розташована неподалік лінії фронту.

Як повідомили у Державному аграрному реєстрі, ФАО обере 1 500 фермерам із Чернігівської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Запорізької областей.

«З перевагою для господарств, що розташовані неподалік від лінії фронту. Обсяг наданої допомоги залежитиме від площі оброблюваних земель», — йдеться в офіційному повідомленні.

Аби потрапити до програми, неохідно подати заявку до 10 березня 2024 року на сайті Державного аграрного реєстру. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок відібрані учасники програми отримають підтвердження допомоги через Реєстр та будуть повідомлені про час та місце отримання допомоги. Забрати насіння необхідно буде самостійно.

Контактна інформація:

Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; [email protected]

Гаряча лінія ФАО: +38 099 090 7582; +38 068 318 0943; [email protected]

Джерело

Новости Харькова